Onze oplossingen

Insightz maakt gebruik van specifiek ontwikkelde lasertechnologie en software. Deze ontwikkelingen komen voort uit onze jarenlange ervaring met sensoren, camera’s en software.  Toen de AVG van kracht werd heeft Insightz de bewuste keuze gemaakt om afscheid te nemen van camerasystemen om data mee te genereren om ver weg te blijven van het risico tot privacy schending. In plaats daarvan legde Insightz de focus op het door ontwikkelen van lasertechnologie. Daaruit is Maiman geboren, de lasersensor voor binnen en buiten toepassing. (Weten hoe Maiman aan zijn naam komt? Je leest het hier.)

Hoe werkt de lasersensor?

De lasersensor wordt allereerst op een strategische plaats gemonteerd. Buiten kan dat aan de gevel zijn, of aan een lantaarnpaal. Binnen kan dat aan de muur zijn, of aan het plafond. Bij activering scant Maiman continu de omgeving met een onzichtbare laser. Objecten die terugkaatsen worden geregistreerd en herkend. Zodra de lasersensor de contouren van een mens waarneemt, wordt er een laserstraal toegekend aan deze persoon, de zogenaamde ‘bodylock’. Vanaf dat moment is er sprake van een individuele koppeling. Zo kunnen looprichting en stopmomenten in kaart worden gebracht. Ook al lopen er honderden passanten in een omgeving, voor Maiman zijn ze allemaal uniek en wordt de activiteit individueel gemeten. Dat is dan ook de grote kracht die achter de accuratesse zit van Maiman. Kortom: meten met de Maiman lasersensor levert een volstrekt anoniem beeld op, is 100% AVG-proof en resulteert in waardevolle data!

Geen conflicten meer met de Autoriteit Persoonsgegevens

Insightz levert waardevolle data door aantallen passanten te meten en in kaart te brengen welke weg zij afleggen. Dat doen we zowel buiten als binnen. Er wordt gemeten Maiman lasersensoren, die op een 100% AVG-proof manier werken. De lasersensor herkent middels laser puntmetingen de contouren van een mens, zonder dat er camerabeeld nodig is. Deze laser puntmetingen zijn 100% anoniem. Werken met de lasersensoren van Insightz betekent dat de gebruiker geen DPIA (Data Protection Impact Assessment) hoeft op te stellen, zoals bij meten met camerasystemen vaak wel het geval is. Met Insightz meet je nauwkeurig, volledig AVG-proof en gevalideerd; de lasersensoren worden op frequente basis geijkt.

Data wordt kant en klaar aangeleverd

De meetgegevens worden ‘realtime’ verzonden en de data wordt gepresenteerd aan de eindgebruiker in een handig en overzichtelijk digitaal dashboard. In één oogopslag is te zien wat de resultaten van metingen zijn, er wordt precies weergegeven waar de eindgebruiker vooraf om gevraagd heeft. Ook de gegevens, zoals locatie en accuratesse van alle sensoren zijn terug te vinden in het dashboard. Er kan ook gekozen worden om vanuit deze omgeving een API te versturen naar een eigen omgeving van de klant of data in te laden in de omgeving van Insightz.

Insightz Dynamics

Buiten meten
met Maiman

Met de Maiman lasersensor kan het aantal passanten zeer nauwkeurig geteld worden, ook als het om honderden passanten gaat. De drukte kan op specifieke punten gemeten worden en looprichting kan worden vastgesteld. Door meer Maiman lasersensoren toe te passen en deze met elkaar te koppelen kunnen volledige stadscentra, verschillende zones of gebieden in kaart worden gebracht.

Binnen meten
met Maiman

Binnen kan het aantal bezoekers in kaart worden gebracht, de route die zij afleggen kan geregistreerd worden en er kan gekeken worden welke gangpaden, schappen of producten een specifieke interesse genieten. De volledige customer journey kan in kaart gebracht worden en met de gegenereerde data kan uiteindelijk voorspellend gewerkt worden. Ook kan er een koppeling gemaakt worden tussen meting, zo kan er een vergelijking gemaakt worden tussen de drukte buiten en de drukte binnen. Met de Maiman oplossing voor binnen worden alle inkomende en uitgaande bezoekers direct geteld. Ook wanneer er meerdere ingangen tot de winkel of binnenomgeving zijn. Zo ben je altijd op de hoogte van het totale aantal bezoekers in jouw omgeving. Benieuwd naar welk route jouw klanten afleggen in de winkel? We kunnen zelfs de volledige customer journey in kaart brengen.

Marktonderzoek
met Maiman

Als marktonderzoeksbureau met een focus op offline meten wil je beschikken over accurate data. Meten op de winkelvloer gebeurt op verschillende niveaus: bepaling van de hoeveelheid traffic op de winkelvloer, bepaling van drukte in gangpaden, interesse peiling op schap niveau, interesse peiling op productniveau en het vaststellen van punten die favoriet zijn binnen het gezichtsveld van de klant. De Maiman lasersensor de perfecte tool waarmee deze metingen verricht kunnen worden.